21 юли, 2009

Хари Потър като млад и "стар"

Хрумна ми идеята, да сравня първата игра "Хари Потър" с шестата, т.е. най-старата с най-новата час от поредицата. Ето какво се получава (кликнете върху картинката, за да се покаже в по-голям размер):

Първото нещо, което, според мен, се забелязва, е това, че първата част (в ляво) е много по-ярка от шестата (в дясно). Тази яркост прави нещата много неестествени, но е и нормално, тъй като играта е доста стара (от 2001 г.).
Второто нещо, което веднага изпъква, е героят. В първата част Хари е малко хлапе, в шестата - вече пораснал мъж, много по-добре оформен и откъм текстури. Въпреки че не се забелязва на тази снимка, ако играете Хари Потър 1 на голям екран, ще видите колко неясни са изображенията и как едвам виждате лицата на героите. Ще забележите и ужасната графика.

Трябва да призная, че се оказва, че първата част на поредицата е малко по-трудна от най-новата, особено частта с куидича. Докато в "Хари Потър и Нечистокръвния принц" само трябва да минаваме през звездички, в "Хари Потър и философският камък" (първата част) сме изправени пред предизвикателството сами да намерим снича на терена и да го уловим.

Въпреки това Хари Потър 6 е много по-добра игра, като започнем от свободното разхождане на замъка, което въобще го няма в първата част, минем през отварите, клуба по дуелиране... Мисля, че не е нужно да сравнявам толкова много една стара игра с нова. :)
http://test0001.hit.bg/facebook.png

Няма коментари:

Публикуване на коментар