31 юли, 2009

Wii Sports Resort ревю

Дойде време да напиша ревю за една от най-новите игри на любимата ми конзола Nintendo Wii - Wii Sports Resort! Може би някои от вас не са чували за тази конзола, но за мен тя е една от най-добрите. Тя е една от трите конзоли от ново поколение, заедно с PlayStation 3 и XBOX 360. Макар и да е по-зле откъм хардуерни параметри, конзолата Wii има иновативен контролер (под формата на дистанционно), който отразява движенията ти на екрана. Примерно, играеш тенис с дистанционното, все едно е дръжката на тенис ракета. Това определено е революция в гейминга. Конзолата излиза през 2006 година. Аз си я купих към края на април 2007 година и оттогава не съм спрял да се забавлявам с нея, с това чудо на техниката.

Конзолата се продаваше в комплект с играта Wii Sports, която предлагаше пет различни спорта - тенис на корт, бейзбол, боулинг, голф и бокс. А сега е време за наследника на Wii Sports, който излезна само преди няколко дни - на 24-ти юли!

Отдолу можете да видите как отварям кутията на играта.

Както виждате, в пакета се намира и допълнителна приставка към контролера на Wii, наречена Wii MotionPlus. Тя се прикрепя към дистанционното (Wii-Remote) и осигурява максимален реализъм по време на игра. Движенията вече са по-точни от когато и да било! Можете да го видите и в клипчето отдолу, което е и трейлърът на играта!


И така, отворих играта, прикрепих MotionPlus-а към Wii-Remote и след това стартирах Wii Sports Resort. Първото нещо, което ми направи много приятно впечатление, бе това, че в интрото на играта може да се играе! След което вече следва началният екран с надписите, логото на играта, музика... Мога и да гледам информационно видео, което ми показва как да прикрепя MotionPlus-а към Wii контролера и как да вкарам Nunchuk-а (друг контролер, който се прикрепя към дистанционното).

И така, аз се намирам на екзотичния остров Wuhu (Луху), където мога да открия интересни месат и няколко спортни дисциплини. Не знам дали съществува такъв остров наистина, но това е виртуалната среда, където спортувате в Wii Sports Resort.

Когато се преместих от началния екран в главното меню, видях 12 различин прозорчета с 12 различни спорта. Поиграх на някои от тях, като започнах с хвърляне на фризби. Когато стартирах спорта, веднага се зареди тренировъчната игра. Беше невероятно! Местих дистанционното и движенията ми АБСОЛЮТНО ТОЧНО излизаха по същия начин на екрана (съответно с местенето на фризбито)! След това хвърлих фризбито на кучето, което трябваше да го донесе, поиграх малко и излязох от играта. След това пробвах други спортове, сред които бой с мечове (може би фехтовка, това за мен бе най-забавното), каране на водни ски (трябваше да държа дистанционното в хоризонтално положение), стрелба с лък (тук използвах и Nunchuk-а), баскетбол (наистина беше яко да скачам с дистанционното, вес едно хвърлям топка; не винаги улучвах коша, разбира се), тенис на маса (и тук, както във всеки друг спорт в тази игра, движенията на тенис ракетата бяха точно такива като на ръката ми), кану, скок от самолет (с дистанционното трябваше да управлявам човека, който скача, и, както досега, движенията бяха абсолютно реални, както и да изместиш контролера).

В тази игра има два спорта от миналата част (Wii Sports) - голф и боулинг. Пробвах ги и трябва да кажа, че в миналата игра беше много по-лесно да вкараш топчето за голф в дупката и да събориш всички кегли, отколкото в тази, защото в Wii Sports не се изискваха чак толкова точни движения, за разлика от Wii Sports Resort.

Няма какво повече да кажа за тази великолепна игра, която наистина е перфектна във всяко едно отношение! Не го казвам само като фен на Wii, наистина, ако я изиграете - просто няма да има от какво да се оплачете! Напомням също, че Wii Sports Resort е и третата най-продавана игра за Wii в Япония, а и съм сигурен, че ще се издигне до такова равнище и в Европа и в Америка! Nintendo отново създадоха шедьовър!

Каква е моята оценка за играта?
10 от 10! Мисля, че няма нужда да обяснявам защо!

Плюсове:
Страхотни спортове и уникален и реалистичен геймплей!
Невероятна точност на движенията!
По-добра от миналата част, включваща и повече спортове!

Минуси:
-

Картинки: (натиснете върху тях, за да се покажат в по-голям размер)



Видео: (това е геймплей видео, направено лично от мен)
http://test0001.hit.bg/facebook.png

Няма коментари:

Публикуване на коментар