20 ноември, 2009

New Super Mario Bros. Wii ревю

Излезе и новата игра от поредицата Марио. Та кой не е чувал веселия италиански водопроводчик? Nintendo много разчита на него и непрекъснато пуска подобни игри на пазара. И на феновете никога не им омръзва.
New Super Mario Bros. Wii е продължение на далечната игра Super Mario Bros. за една стара конзола на Nintendo, излезнала още през миналия век.

Сигурно всеки я е играл. По играта са създадени и още няколко части, но първата си остава най-хубава и най-оригинална. Вече в XXI век се появява и играта New Super Mario Bros. за портативната конзола DS, а сега вече има и версия, създадена за Wii!

New Super Mario Bros. Wii наистина е специална игра. За съжаление трябва да призная, че, поне според мен, за Wii излизат малко стойностни игри, и повечето са на Nintendo. Все пак феновете се радват на поне 12 интересни заглавия за една година. А тази игра определено е едно наистина интересно заглавие.
Щом стартирах играта, първо се запознах с историята в нея. Марио и компания са на рождения ден на принцеса Праскова. Пред очите на забавния водопроводчик и останалите принцесата бива отвлечена от злия дракон Баузър, който планува да се ожени за нея. Така започва една гонитба, през която Марио, брат му Луиджи и две гъби герои минават през най-различни светове и нива, за да спасят принцеса Праскова.
Първото ниво много напомня на това от най-стария Super Mario Bros. Жанрът на играта е същият - Jump & Run. Марио трябва да върви, да събира монетки и да скача, за да убива враговете си, и да събира бонуси, които го правят по-голям, дават му възможността да бълва огън, да цели с лед и др.
Световете са в различна среда - в гората, в пустинята, под водата, докато е зима... Има общо 8 свята, като във всеки има по два боса, които трябва да бъдат елиминирани, за да може да продължи гонитбата и Марио най-накрая да спаси принцеса Праскова от лапите на злия Баузър. Във всеки свят има около 8 нива. Всяко едно ниво в играта е с перфектен дизайн. Има много ярки и преситени цветове.
Докато се опитвате да спасите принцесата, ще се натъкнете на най-разнообразни врагове, някои от които ще направят всичко възможно, за да ви убият. На помощ, освен скачането, ви идват, както споменах по-горе, и разнообразни бонуси (Power-Ups!), повечето от които ги няма в старите игри. Например целенето с лед. Щом вашия Марио грабне ледено цвете, той се превръща в Леден Марио, който може да цели с лед враговете си, след което да ги хвърля и убива по този начин. Друг интересен бонус е гъбката, която, щом попадне в Марио, го превръща в Хвърчащия Марио, който може да лети. Така героят може да достигне монетки на недостъпни иначе места или пък да се измъкне от неудобна позиция. Едно от най-интересните нововъведения е язденето на динозавъра Yoshi. С него можете да скачате високо и да ловите по-лесно различните врагове. Има и други бонуси, сред които са бълването на огън, смаляването, превръщането в пингвин.
Докато играете 100% ще се натъкнете на мини-игрите, чрез които можете да спечелите допълнителни бонуси и животи. Не ги изпускайте!
За съжаление след време, ако играете самичък с Марио, постепенно ще ви стане скучно... Затова от Nintendo са се сетили да добавят и мултиплейър. Всъщност точно заради това играта предизвика голям интерес на тазгодишното E3. И ето ги четиримата герои, които се съюзяват в екип и играят заедно едновременно - Марио, Луиджи, жълтата и синята гъбка! Поканете приятели и играйте! Колкото повече, толкова по-забавно!

Подготвил съм ви и специален пакет с уолпейпъри, взети от официалния сайт на играта - ИЗТЕГЛИ!

Каква е моята оценка за играта?

10 от 10

Плюсове:
Забавна, интересна
Перфектен дизайн на нивата
Мултиплейърът

Минуси:
След време омръзва, ако играеш сам

Картинки: (натиснете върху тях, за да се покажат в по-голям размер)



Видео: (това е геймплей видео, направено лично от мен)
http://test0001.hit.bg/facebook.png

Няма коментари:

Публикуване на коментар