09 април, 2010

Безплатен хостинг? Напълно възможно!

Вече знаете, че миналата година си смених стария домейн с нов - ton4osblog.com. Преди няколко дни реших, че ми трябва и хостинг, но хостинг + домейн струва някъде към 50-60 лв. в България, което, по мое мнение, е много, докато само домейн струва 18 лева на година. Затова се поразрових из интернет и открих чудесна алтернатива и то именно сайтът 000webhost.com. В него напълно безплатно можете да свържете купеното си домейн име с хостинг, който поддържа множество екстри (PHP, MySql и т.н.). Ако пък нямате регистрирано домейн име, може от сайта да ви дадат такова, само че то ще завършва на "еди-какво-си.com", като на мястото на "еди-какво-си" стои избрана дума от сайта.

От няколко месеца експериментирам с услугата и съм много доволен. Естествено, има си и минуси като например ограничения размер за качване на един файл или пък общото дисково пространство (1,5 GB). Но ако ви трябва повече място или някоя и друга допълнителна услуга, можете да опитате платения хостинг (с безкрайно дисково пространство), в който няма никакви ограничения. Като цяло си струва повече, отколкото услугите на бъгарските хост-компании.
И да уточня - наистина няма уловки!

Тъй че пробвайте смело и качвайте сайтовете си на воля! :)
Web Hosting
Има и още - можете да се включите в програмата за реферали - давате специален линк към сайта на някого, а когато той се регистрира и си пусне сайт (или поне активен index.html файл), който е активен поне от 30 дни, първият печели $5, които по-късно може да отидат в неговия PayPal акаунт. Повече информация - тук. Имайте предвид, че това все още не съм го пробвал и не знам дали е 100% вярно, но ако искайте експериментирайте (на ваш риск!) - не мисля, че ще загубите толкова много.

ЕДИТ: Проучих нещата по-обстойно и се оказа, че програмата за рефералите е ИЗМАМА. Тъй че няма нужда да пробвате, защото накрая няма да получите нищо. Но това не важи за безплатния хостинг - той наистина е едно добро предложение, тъй че - възползвайте се! :)
http://test0001.hit.bg/facebook.png

3 коментара:

  1. Няма безплатен обяд...преди време бяхме хостнали едно сайтче на byethost и всичко беше добре, но после почнаха да правят мизерий като слагат реклами наляво на дясно.Също така усетихме, че като се качи трафика и сайта почва да умира.Има изключително евтини хостове които може да се ползват за блогове (hostsean)

    ОтговорИзтриване
  2. Прав си, безплатен обяд няма... Засега нямам проблеми с 000webhost.com, но съм чувал и хора, които се оплакват - например на някои са им изтрили сайта без причина. То все пак е един вид алтернатива на платения хостинг, особено за хора, които не могат да си го позволят. Но сайта, който си посочил, е страхотен, зарадва ме, че има възможност да се плаща и чрез SMS. :)

    ОтговорИзтриване
  3. За мен най-добрия безплатен хостинг е freehostia !

    ОтговорИзтриване