17 март, 2009

Кратко ревю на Windows 7 BETA

Преди няколко седмици софтуерния гигант Microsoft пусна бета версията на Windows 7 - новата предстояща операционна система, за безплатно теглене от сайта на компанията. По-назад в блога ми съм написал информация за новия Windows. За съжаление вече не можете да изтеглите бета версията, защото от Майкрософт са я премахнали от сайта им. Ако пък я имате инсталирана на своя компютър, то тогава най-вероятно знаете, че няма да стои вечно там. Тази версия на Windows 7 ще изтече някъде към 1 август. Все пак ако още не сте се сдобили с нея, можете да си я изтеглите от хилядите други места, където е качена, например сайтове за download, торент тракери и др.

А сега да се захващаме с ревюто. Преди няколко дена инсталирах новият Windows на компютъра си. Първото ми впечатление беше много добро, както и очаквах. Уиндоуса е много по-цветист, от колкото старият ми XP, но на пръв поглед не се различава много от Vista. На таксбара с нов дизайн бяха наредени три бутончета (цъкнете на картинката, за да я видите в по-голям формат).


Първата иконка е на Internet Explorer 8. Новата версия на популярния web браузър. Ако не сте с Windows 7, а много искате да си изтеглите осмицата, то можете да ог направите безплатно и легално от тук. Следвайте инструкциите, за да започнете свалянето.
Втората иконка е за влизане в библиотеката за документи, музика, картинки и видео. Там ще виждате тези неща, записани във вашата папка.
Третата иконка е на Windows Media Player 12. Това е най-новата версия на популярната програма за слушане на музика и гледане на видео, която можете да намерите в Windows 7.

Ето как изглежда десктопът ми в момента (цъкнете на картинката, за да я видите в по-голям формат).


Както виждате, иконките на някои програми са променени. Дотук нищо изненадващо. Но наистина останах приятно изненадан, когато видях, че...

...Paint е с изцяло променен интерфейс,...


...както и WordPad.


Останалите програми, които преди съпътстваха Windows, като например Movie Maker, са си отишли,...
... но могат да бъдат безплатно свалени от Windows Live и то на български! За да го направите влезте тук, след което натиснете бутона "Изтегляне".


Друго приятно впечатление ми направи, че Уиндоуса сам си намира всички драйвъри и автоматично си ги инсталира. Има купища други нови подобрения, но няма смисъл да ви ги казвам, защото ще ви разваля изненадата (освен ако вече не сте ги открили вие).

И така, да обобща: Windows 7 е наистина много добра операционна система и наистина трябва да я пробвате. Няма да останете разочаровани! Но по-добре е да я инсталирате на отделен хард диск, за да не се запише върху старата ви операционна система.
http://test0001.hit.bg/facebook.png

Няма коментари:

Публикуване на коментар