21 април, 2009

Излезе Chinatown Wars

Става дума за новата игра на популярната поредица Grand Theft Auto. Интересното е, че този път геймката, която излезна на 27 март, е за Nintendo DS. Сигурно първата ви и единствена мисъл, която ви идва на ума сега е, че играта е скапана! Та кой е чувал GTA за DS. Сигурно ще бъде с лоша графика, управлението ще бъде кофти, нали портативната конзолка е с малки параметри, но... въпреки това всяка платформа за игри си има плюсове и трябва да ви кажа, че с Chinatown Wars плюсовете на DS наистина се увеличават. С този пост няма да ви предоставя подробно ревю на играта, а просто накратко ще ви запозная с историята и самия геймплей.
Вие сте в ролята на главния герой, естествено, който идва в Liberty City и който търси човека, убил баща му, за да му отмъсти. Обаче след като пристигнете в града бивате одрани с куршум по главата. Някакви хора ви пренасят до колата им, след което ви мислят за умрели. Хвърлят тялото ви във водата, след което вие спокойно си изплувате на повърхността. След това взимате кола и отивате при чичо си, а интересното е, че той се изненадва, че сте живи, т.е. най-вероятно той е организирал убийството. И нататък следва традиционното във всяка GTA минаване на мисии.
Накратко за геймплея - казвам GTA и това би трябвало да е достатъчно. Иначе самата игра се управлява с бутоните на конзолката и с пръчицата, включена към нея за допир по екрана. Опа, екрана ли казах? Той не е един, а два. На единия протича самата игра и действието, а на другия - диалозите.



Ами, това е, накратко. Нямам какво повече да кажа. До следващата ми публикация! :)
http://test0001.hit.bg/facebook.png

Няма коментари:

Публикуване на коментар