09 май, 2009

Това беше...

Сигурно сте чували за играта Duke Nukem. Тя е на 3D Realms и отначало има небивал успех. Има и втора част, както и трета. Всичко обаче се обърква, когато фирмата решава да работи върху следваща част, наречена Duke Nukem Forever. Тя е обявена през 1997 година и се очакваше да излезне най-късно следващата година. Феновете на поредицата чакаха с нетърпение тази част. За съжаление още си я чакат. От 1997 година насам, 3D Realms увещават геймърите по цял свят, че по играта се работи, но всички виждаме колко вярно е това. В последните години се появяваха някакви лъжливи трейлъри, от които играта изглеждаше супер добра. По всичко личи, че чакането на Duke Nukem Forever ще продължи FOREVER (вечно).

Вечно е най-точната дума. Защото преди няколко дни 3D Realms обяви, че затваря врати и освобождава всичките си служители, т.е. така се и отказва от Duke Nukem Forever. Прощалното слово на компанията можете да видите в сайта ѝ от тук.

Може би обаче феновете на поредицата Duke Nukem ще се зарадват, че фирмата, която държи правата на играта, все още не се е отказала от това тя да бъде реализирана... някога.

Случилото се с тази игра определно се смята към един от най-големите гафове в гейминга.
http://test0001.hit.bg/facebook.png

Няма коментари:

Публикуване на коментар