26 юни, 2009

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (Ice Age 3) ревю

Вие разглеждате моето първо ревю на игра в този блог! От заглавието става ясно за коя игра ще говоря, така че нека тръгна направо по същество.

Тази игра е направена по третия филм от поредицата Ледена епоха - Зората на динозаврите, който дори още не е излезнал по киносалоните! Както вече казах в миналата си публикация, това ще се случи на 1 юли. Дотогава можем, ако сме много нетърпеливи да узнаем какво се случва във филма, да играем играта. Нека започна да говоря и за самата игра. Като жанр бих я определил, хм, като Jump and Run игра. Този жанр не е много интересен за закоравелите геймъри, сред които не съм аз. Те предпочитат игри с голяма доза екшън. Освен това всеки знае, бил той закоравял или незакоравял геймър, че игрите по филми почти никога не се получават добре. Няма да кажа дали тази е изключение, вижте сами в ревюто! :)

И така, инсталирах играта, стартирах я и влезнах в главното меню. Започнах да играя и преминах само през три нива, и ето че сега вече пиша ревю. Всъщност не очаквах нещо кой знае какво от тази игра. И познах. Самата геймка много прилича на втората част. Но основната разлика е, че освен че можем в Ice Age 3 да играем с много персонажи, включително с умопобърканата по жълъда си катерица Скрат, то във втората част можехме само с един единствен персонаж - катерицата. Обаче това се промени и в новата игра вече можем да избираме да играем с над шест различни герои! В това число се включват и мамутът Мани, мамутката Ели и ленивецът Сид.

И така, какво стана, когато започнах да играя? Трябваше да следвам плъхоподобните същества - приятели на мамутката Ели, които искаха да ѝ направят подарък. В цялото ниво, толкова лесно, че може да се играе и насън, трябваше да се преборвам с различни врагове в ролята на ленивеца Сид, като посотоянно скачах, катерех се и събирах различни плодове, и то къде - в ледената пустош, която вече не е толкова ледена, уви. В първото ниво търсих кристали, с които Сид и плъхоподобните същества искаха да зарадват мамутката. А пък през второто ниво трябваше да оправям детската площадка за децата на Мани и Ели, като отново поех ролята на ленивеца. Но в същото ниво по едно време поех контрол и над мамутът. Но най-накрая - на третото ниво, имах възможността, макар и за кратко, да влезна в кожата на тигъра Диего. Той трябваше да гони плячката си - една скоклива и игрива газела, която, на края на нивото, така нагло се подигра с тигъра, който нямаше сили да я догони. :D

Относно графика и звук - играта определно е на ниво, макар и да изглежда малко анимационна. Но нали е и правена по анимация. ;)

Играта определено не е нещо много особено, но като фен на "Ледена епоха", лично на мен, ми харесва, поне засега. А и пак повтарям - не съм закоравял геймър, че да не харесвам Jump And Run и приключенски игри като тази. Така че, ако нямате какво да правите, а и дори да имате, нищо не ви пречи да обърнете поне малко внимание на тази игра, дори и да е правена по филм, която може и да ви хареса, и да не ви хареса.

Плюсове:
Интересна и забавна игра
Занимаваща
Лесна - все пак, от една страна, е приятно играта да е лесна

Минуси:
Правена по филм - това определно е сериозен минус за някои
Лесна - от една страна е скучно за някоя игра да е лесна

Каква е моята оценка за играта?
Бих оценил играта по десетобалната система със 7 от 10. Това наистина е един доста добър резултат!

Отдолу можете да видите картинки от играта, както и геймплей видео, правено единствено и само изцяло само от мен.

Картинки: (натиснете върху тях, за да се покажат в по-голям размер)




Видео:
http://test0001.hit.bg/facebook.png