14 януари, 2010

Филми 2010-та - какво очакваме с нетърпение

2009-та ни изненада много приятно с интересни филми като "Аватар" (вторият най-касов филм в историята на киното след "Титаник" - и двата от един и същи режисьор, Джеймс Камерън), "2012", "Хари Потър и Нечистокръвния Принц", "Ледена Епоха 3", "Планета 51", "В небесата", "Облачно с кюфтета" и др.

2010-та се очаква също да ни изненада много приятно. Със сигурност това ще е една вълнуваща година за киното, особено за мен, защото точно тази година излизат филим от любимите ми поредици.
1. Алиса в страната на чудесата
Филм на Дисни по популярния роман на Луис Карол. Във филма участва и Джони Деп (като Лудия шапкар), който се отличава с това, че много често играе шантави роли във филмите. Филмът излиза на 3 март и ще бъде 3-D!

2. Шрек Завинаги (Шрек 4)
Четвъртатата част на известната поредица ще излезе на 21 май, но в България - чак на 16 юли... Очаквам я с нетърпение!

3. Играта на играчките 3
Третата част на едно от най-забавните детски филмчета на Пиксар, едно от най-известните и качествени анимационни студия в света! Филмът излиза на 18 юни и ще бъде 3-D!

4. Хари Потър и Даровете на Смъртта ЧАСТ I
Първият филм по седмата книга на една от най-успешните поредици в света! Като голям фен, нямам търпение и този филм да излезе! Излиза на 17 ноември, а втората част ще се появи през 2011 година.

5. Хрониките на Нарния: Плаването на Разсъмване
Може би този филм не е толкова важен за повечето хора, но за мен е, тъй като много ми харесват другите 2 филми по поредицата и тъй като обожавам книгите. Интересн факт е, че след като втората част не беше особено печеливша и Дисни се отказа от филма, Туенти Сенчъри Фокс поеха правата. Филмът се очаква да излезе чак на 10 декември.

Естествено, очаква се да има и други интересни филми, от които аз не се интересувам толкова - Здрач 3, Убийствен пъзел VII, Железният човек 2 и др.
http://test0001.hit.bg/facebook.png

1 коментар: