12 март, 2010

Фашинга - едно от най-очакваните събития през март


Съвсем скоро, на 9 март, се състоя ежегодният карнавал на 91-ва немска гимназия в София, наречен Фашинг (Der Fasching). Той се проведе следобед в зала Универсиада и продължи около 4 часа. Присъстващите бяха самите ученици на гимназията и някои от техните учители. Имаше и множество други гости. Повечето се бяха маскирали, но имаше и такива, които се явиха на празненството без никаква маскировка. Събитието беше придружено с много музика и весело настроение. (Кликнете върху картинките, за да се покажат в по-голям размер.)

Най-интересни бяха номинациите за учениците от гимназията: за заек (осмокласник), за принц, за спортна натура и т.н. За всеки победител имаше награда.
Публиката ликуваше и ръкопляскаше при всяка номинация и се вълнуваше при всяко музикално изпълнение. Някъде по средата на карнавала се появиха известните у нас Сантра и Кристо, които зарадваха всички с трите си песни, които изпълниха.
Накрая, след всички други номинации, бе представена една от най-интересните – за най-добър карнавален костюм. Безспорният победител бе един ученик, маскирал се като Лудия шапкар от екранизацията на „Алиса в Страната на чудесата“.

Всички си тръгнаха развълнувани от това специално събитие и всеки очаква с нетърпение следващия карнавал догодина.
http://test0001.hit.bg/facebook.png

Няма коментари:

Публикуване на коментар