13 март, 2010

Алиса в Страната на чудесата

Филмът излезе миналия петък, на 5 март, и днес най-после имах възможност да го гледам! Напоследък много се нашумя около него и в крайна сметка струва ли си, или не? Дали 10-те лева за трийзмерната прожекция са добре похарчени пари, или голяма грешка?
Моето лично мнение е, че филмът трябва да се гледа. Честно казано, мислех си, че ще остана разочарован. Много по-рано четох книгата и щях да умра от скука, по-късно гледах също така скучния анимационен филм на Дисни. Тъй че бях скептично настроен и към този филм. Но все пак исках да го гледам, защото около него се говореше много и защото участваше Джони Деп (в ролята на Лудия Шапкар). И определено не се оказа скуен филм.

Първото нещо, което ми направи впечатление, бе, че филмът не следва историята на самата книга. Героите са си същите (но все пак има и нови добавени), но фактически приключението в този филм се развива 13 години след това на малката Алиса. Тоест е показано второто посещение на вече голямата Алиса в Страната на чудесата.
Филмът като цяло е много красив и добре направен. 3-D-то не е натрапващо се, което е и по-добре - няма изскачащи към очите ти обекти.

Като заключение - филмът определено си струва - той е от онези хубави обикновени филми, които с удоволствие ще изгледате отново и за които ще си спомняте с добро.
http://test0001.hit.bg/facebook.png

Няма коментари:

Публикуване на коментар