20 март, 2009

Искам да си снимам десктопа

Най-вероятно всички знаете как да снимате моментната работа на компютъра. Всичко е много лесно:
1. Търсите по клавиатурата клавиша "Print Screen". Натискате го.
2. Отваряте Paint.
3. От падащото меню търсите бутончето "Paste", натискате го, след което виждате снимката на работната площ на програмата.
4. Записвате с командата "Save" или "Save as...".

Просто, лесно и най-важното е, че върши работа. Обаче няма ли да е страхотно, ако не снимаме цялата работна площ, а само определен прозорец от нея. Освен това искаме и да означим със стрелки или други знаци картинката. Като се замислим, на Paint няма да се получи много добре. Тогава можем да използваме програмата SnagIt. Това е един чудесен софтуер, отдава населил се в кампютъра ми. Нека ви представя опциите му.
С тази програма вие можете да снимате точно определена част от работната площ на компютъра ви. Има най-различни нагласяния от главното меню на програмата. Можете дори да записвате видео! Но това далеч не е всичко. Трябва да видите едитора на програмата с идеален интерфейс.

Както виждате на картинката, можете да правите всякакви означения - стрелки, букви символи и т.н. Програмата има функции, подобни на Paint, които, за разлика от програмата на Microsoft, са много по-качествени и изпипани.
Препоръчвам ви да пробвате този софтуер! Можете да изтеглите безплатно SnagIt от официалния сайт на програмката. Следвайте инструкциите на картинката, за да започнете свалянето.

Трябва обаче да сте наясно, че чудесният продук не е безплатен и ще трябва да си го заплатите след няколко дни, ако искате да продължите да го ползвате.
http://test0001.hit.bg/facebook.png

Няма коментари:

Публикуване на коментар